вторник, 5 ноември 2013 г.

Ябълково сладко с ванилия


Виждате ли тези малки точици? Тези красиви точици са ванилените семенца. Днес реших да си направя сладко с ябълки, че тези вкусни плодове които ми донесоха от село не са пръскани и обработвани, и бързо се развалят. Но какво да направя все едни и същи сладка вече ми омръзнаха и се сетих, гледах в някакво предаване, че слагат и ванилени шушулки.    
Помислено и сторено, така става хич даже не го и казвам, направо го правя.


Необходимите продукти: 1 кг ябълки, 500 гр захар, 1 ванилена шушулка, 1 щ лимонена киселина, 1 /2 ч ч глюкоза.


Почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Поръсете с захарта и оставете на слаб огън да се вари. Сложете една две лъжички вода, само да се намокри. Добавете ванилията и варете на слаб огън докато се свари. Когато остане почти без сос от ябълките добавете глюкозата и варете за още 5 минути. Сложете лимонената киселина и разбъркайте. Насипете в сухи бурканчета.

 Това сладко е идеално за добавка в кексове, вече съм правила и с джинджифил и с други подправки като канела и анасон.   


Резултата е винаги супер сладко. Направете си и му се насладете с палачинки, бухтички или каквото ви се иска. Да Ви е сладко! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар