сряда, 22 октомври 2014 г.

Мармалад от дюли ябълки и канела


Този път ще ви покажа една измислена от мен рецепта. Тъй като обичам всички тези продукти по отделно реших да ги смеся. Резултата е много добър и се надявам и на вас да ви хареса. Това е почти готова плънка за пай, липсват само орехите. 



Необходимите продукти: 4 дюли, 2-3 ябълки, 800 гр захар, 1 л вода, 3 с л лимонов сок, 1 ч л канела.


Измийте добре плодовете.
Почистете ги от семките и ги обелете.
Всички обелки и семки сварете с водата да си пуснат пектина. Като се сварят и водата намалее с 1/3 прецедете сока.


 Нарежете дюлите на кубчета, а ябълките на четвъртинки. Залейте ги със сиропа от обелките и варете до готовност. Пасирайте и добавете захарта. Варете в широк съд на среден огън и бъркайте. Проверявайте гъстотата на мармалада. Като се сгъсти добавете лимоновия сок и канелата. Разбъркайте добре и изключете котлона. след минута може да отстраните и да налейте в сухи бурканчета. Затворете веднага. 


Да Ви е сладко!

Това червеното вълшебство ще Ви го разкрия в следващият пост.

1 коментар: