вторник, 5 януари 2016 г.

Ябълков пай с орехи



Ех, страхотно е това сладкишче комбинация е от други, но резултата е супер. Много нежен пълнеж, хрупкава коричка и уникален аромат на ябълки, масло и ванилия. 



Необходимите продукти: 200 гр масло, 100 гр захар, 300 гр брашно, ванилия, сока на 1 портокал. 
За плънката:1 ч ч ванилови ябълки, 1 ч ч орехи, 200 гр крема сирене, 1 яйце, 3 с л брашно.


Направете тестото в кухненски робот и го оставете завито във фолио да се охлади в хладилник за няколко часа. Пригответе си ябълките и след като са се охладили напълно можете да пристъпите към сглобяване на десерта. 
Разточете тестото на кора с дебелина около 7мм. Поставете я в тавичка или форма за пай. Оформете борд и сложете плънката украсете с тестото и изпечете на 180 градуса.  
Ваниловите ябълки можете да направите много лесно като обелите и почистите ябълки, нарежете ги на ситно и добавете захар наполовина на теглото на ябълките. Сложете ванилова шушулка и ги оставете на котлона на слаб огън да се задушат и омекнат. Като им изври водата добавете 2 с л глюкоза и оставете да се посгъсти малко, но не и да става на гъсто сладко плодовете трябва да са по свежи от тези в сладко. Можете да си затворите в бурканчета и да използвате по-късно когато ви потрябват.
Да Ви е сладко!



Ако и на вас се е харесала ябълковата ми вкусотия направете си я и я споделете с бутоните под публикацията!
Погрижихме се за коремчето, а сега може да се погрижите и за кожата си ----->
http://daylong.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар