четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Къп кейк с тиква и пекмез


Тиква, пекмез, ароматни подправки и малко какао?!? Какво ще кажете за комбинацията? А сега добавете и малко домашен мармалад от сини сливи и аромат на индрише и това не е всичко има и крем от маскарпоне, дулче де лече и препечен кокос за разкош. Ммммм този път съм мноооого доволна :)
 

Необходимите продукти: 3 яйца, 140 гр захар, 100 мл олио, 200 мл прясно мляко, 1 чаша тиквено пюре, 50 мл пекмез, 1 ч л подправки за меденки, 1 ванилия, 3 с л какао, 2 ч ч брашно, 3 ч л бакпулвер.
Мармалад от сини сливи с аромат на индрише.
Атова е петмез или пекмез, незнам дали е едно и също.



За крема: 200 гр дулче де лече, 250 гр маскарпоне, 150 мл млечна сметана.
За сиропа: 100 мл вода, 50 гр захар 1/2 шушулка ванилия.
За украса запечен кокос и шоколадови стърготини.


Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, пекмеза и разбъркайте. Добавете тиквеното пюре разбито с прясното мляко. Смесете всички сухи съставки и ги добавете на части към яйчената смес.
Разпределете в хартиени формички и печете на 180 градуса. От това количество смес се получават 12 големи и 12 малки мъфина.
Печете до суха клечка и извадете от фурната. Оставете да се охладят и издълбайте малки дупчици в средата. Напълнете ги с мармалад. Намажете с захарен сироп. Украсете с крема и кокосови стърготини.



Да Ви е сладко!


Ако са Ви харесали тези сладури, споделете ги с бутоните под публикацията. Аз Ви  гарантирам уникален вкус, лесно приготвяне и впечатляващ резултат ако ги направите у дома си.


Няма коментари:

Публикуване на коментар