събота, 29 април 2017 г.

Еклери с два вида крем, бял шоколад и шам фъстък



Не ми се иска да ставам досадна с много снимки, но като взема да ги снимам и се заблявам направо. Така мирише покрай тах на ванилия и малини, че трудно се устоява.


Днес ви представям едни много лесни еклери с крем без варене.


Тези дни гледах едни перфектни еклери из нета, с най-различни кремове и глазури и като ми се завъртя в главата малиновата глазура, направо не ми даде мира. Станах рано рано и забърках ето тези вкусотийки.


А какво по-хубаво от комбинация на малини бял шоколад и шам фъстък?!?

Ами еклер с тази комбинация :)


Ако и вие мислите така, прочетете по-долу, за да разберете как да си ги направите.


Хайде без повече празни приказки....


Необходимите рподукти: 150 мл вода, 60 гр масло, 1 ч л захар, 80 гр брашно, 3 яйца L,1 ванилия. 


Сложете водата, маслото и захарта в касерола и загрейте докато заври. Добавете брашното наведнъж и бъркайте докато се хомогенизира и стане на гладка топка. Отстранете от котлона и оставете за няколко минути. Добавете яйцата едно по едно и бъркайте докато се поемат напълно и се получи лепкава еднородна смес. Прехвърлете в пош и дресирайте върху хартия за печене. Печете на загрята на 190 градуса фурна. Не отвряйте фурната поне 25-30 минути. 
Извадете и оставете да се охладят. Разрежете на две с остър нож и напълнете с крем. Капачетата може да глазирате с бял шоколад или малинова глазура.


За крема: 250 гр маскарпоне, 5 с л пудра захар, 5 с л кондензирано мляко, 200 мл сметана млечна 35% масленост, 2 с л лимонов сок, 3 с л малинов сок (пресен), 1 ванилова шушулка.



Разбийте леко маскарпонето с кондензираното мляко и пудрата захар. Добавете разбитата сметана и разделете на две. В едната част сложете малинов и лимонов сок, а в другата ваниловите зрънца.
Крема е готов за 5 минути.


За глазурата: 2-3 с л малинов сок, 1 чаша пудра захар.
Слагайте захарта на части и преценете, колко гъста искате да бъде.


Ето тук може да почерпите още вдъхновения:


Да Ви е сладко!


Ако са Ви харесали моите еклери, направете си ги и споделете с бутоните под публикацията.

2 коментара: