вторник, 25 юли 2017 г.

Патладжани с картофи и маскарпоне



Как ми дойде на ума да сложа маскарпоне в това ястие? Ами много лесно, като установих, че моцарелата е изядена, и като си замразих маскарпонето и то стана на трохи реших, че ще го вложа в нещо, което няма да има значение дали е на трохи или не. То пък се получи вкус за чудо и приказ.
За разлика от снимките, които правих на тъмно и лампа, но така е, като бързам да снимам, защото иначе няма да остане, какво да снимам.


Необходимите продукти: 4 големи патладжана, около 1 кг картофи, 250 гр маскарпоне, сол, 2 ч л подправка Котани Grill Rub Италия - Микс от домати и билки, зехтин, 1-2 скилидки чесън, 2 големи домата ама наистина големи моите бяха по 550-600 грама единият, магданоз, див лук.



Патладжаните се обелват и се посоляват да се отцедят и да се премахне горчивината. После се намазват леко със зехтин и се пекат на грил тиган. в дълбок тиган се изварява доматеният сок . Добавят се чесъна и от подправката на Котани около 1 ч л. Картофите се обелват и настъргват. Смесват се с маскарпонето и към тях се слага 1 ч л от подправката на Котани. 



Сглобяването е почти като торта, в подходящ съд намазан със зехтин подредете патладжани на дъното. сложете половината от картофите и отново патладжани върху тях. После втората половина от картофите и последните патладжани. Залейте с доматеният сок. Печете до готовност на 200 градуса. Накрая поръсете кашкавал и оставете на изключена фурна да се стопи. Извадете и оставете да стегне няколко минути. Режете големи порции, защото няма да ви стигне малко парче. 


А тези пухкави питки са по рецепта на Ваня, само че вместо крема сирене има маскарпоне на трохички. Станаха невероятни, може би защото не очаквах кой знае какъв резултат те пък се получиха един път.


Да Ви е сладко!


Ако Ви е харесала идеята за това щуро ястие, направете си го и споделете с бутоните под публикацията. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар