вторник, 14 ноември 2017 г.

Ябълково сладко



Имате ли домашни ябълки ? А шушулка ванилия? Ако отговора е два пъти да, то веднага запрятайте ръкави и си направете това сладко. Аз направих със сорт айвания, тези ябълки са толкова ароматни, че може да се направи и без ванилия, но все пак обогатете аромата и няма да съжалявате.


Ще напиша малка доза за олколо 5 бурканчета Вие си направете сметка дали да направите двойна тройна или друга доза.
Необходимите продукти: 1 кг ябълки, 800 гр захар, 1 шушулка ванилия, 250 мл вода, 100-150 гр глюкоза,  шипчица лимонова киселина.



Почистете ябълките от семките и ги обелете. Нарежете на ситно, като за мусака. Обелките и жужулите ( семките с изрязаното покрайтях) сложете в малка тенджерка с водата да се варят за около 15 минути. Ябълките поръсете със захар и сложете да се загряват на котлона, захарта ще се разтопи и те ще си пуснат вода. Добавете водата от обелките прецедена предварително. Варете на средна степен и добавете шушулката ванилия и глюкозата. Може да оберете зрънцата и да пуснете шушулката да се вари в сладкото. Зрънцата може да добавите накрая, когато сладкото е почти готово. Сложете лимоновата киселина минута преди да махнете от котлона. Насипете сладкото в сухи бурканчета и затворете докато е горещо. 



Гарантирам страхотен резултат!

Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар