петък, 21 април 2017 г.

Kanelboller - Канелени кълбенца



Много нежни ароматни канелени вкусотийки, всеки почитател на френските закуски ще ги оцени, направете си ги някой уикенд и зарадвайте всики около вас.


Рецептата за тях видях тук и веднага си я записах да чака ред в черновите.




Необходимите продукти: 1 кг бяло брашно, 200 гр светлокафява захар, 300 мл мляко, 150 гр масло, 300 гр яйца, 20 гр сол, 40 гр мая, кардамон по желание.

За плънката: 150 захар, 300 масло, 150 гр брашно от бадеми, 40 гр канела. Всички продукти се смесват да се получи гъст крем.



Замесете тестото, като тук технологията е малко по-различна. Първо се смесват прясното мляко с яйцата, захарта и брашното. След като се омесят добре се добавя маята, малко след това се добавя солта и след това се добавя маслото на части.Трябва да се получи еластично и гладко тесто. Оставя се за 30 минути на стайна температура и след това се прибира в хладилник за 10-12 часа.
Разточва се на правоъгълник с дебелина около 5мм намазва се с плънката и се сгъва на две. Реже се на тънки ленти, които се навиват, като кълбенце по две-три. Поставвят се в тава с хартия на дъното и се оставвят да втасат на стайна температура. Пекат се на 180 градуса за около 20-25 минути. 
Когато са готови може да се намажат със сироп или да се поръсят с пудра захар. По моя приумица реших да пробвам и малко с маково семе, на мен много ми допаднаха.



Да Ви е сладко!



Ако ви е харесала рецептата споделете с бутоните под публикацията в любимата си мрежа.



Тази година отново съм номинирана за най-добър блог в категория Сладко удоволтвие можете да гласувате за моя блог ако ви допада. Предварително благодаря на всички, които ще ме подкрепят, за да дадете гласа си ще трябва да се регистрирате или да влезете чрез фейсбук профила си, след това може да гласувате за всички категории. Организаторите са подготвили изненада за някой гласувал във всички категории, аз ви пожелавам успех

2 коментара:

  1. Представям си как ухаят само! Чудесни! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!Много са нежни като текстура и наистина аромата на масло и канела е супер :)

      Изтриване